Σαρακοστιανές
Συνταγές

Ανακαλύψτε τις πιο νόστιμες νηστίσιμες συνταγές της φύσης!

Αγκινάρες αλά πολίτα

Υλικά

600 γρ. αγκινάρες ΑΙΝΟΣ
2 κούπες ψιλοκομμένο κρεμμύδι ΑΙΝΟΣ 
5 κ.σ. ελαιόλαδο
2 σκ. σκόρδο
3 καρότα
2 πατάτες
1 κ.σ. αλεύρι
750 γρ. βραστό νερό
ξύσμα και χυμό από 2 λεμόνια
1/2 ματσάκι άνηθο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και όταν κάψει προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι, ανακατεύουμε και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
Κόβουμε τα σκόρδα και τα καρότα σε φέτες, τις πατάτες σε κύβους και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε μέχρι να πάρουν χρώμα όλα τα λαχανικά και στη συνέχεια, προσθέτουμε τις αγκινάρες και τις σοτάρουμε 4-5 λεπτά μέχρι να πάρουν κι αυτές χρώμα.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το αλεύρι, το νερό, το ξύσμα και τον χυμό από τα λεμόνια και ανακατεύουμε.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 40-50 λεπτά.
Αφού περάσει ο χρόνος, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ξεσκεπάζουμε.
Ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τον βάζουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε με μία κουτάλα.

Το φαγητό μας είναι έτοιμο! 

Tip: Η αυθεντική συναγή έχει και αρακά! Δοκιμάστε το!

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!

Δείτε περισσότερες συνταγές
Σκιουφιχτά μακαρόνια με γαρίδες και αγκινάρες Κις λορέν με σπανάκι και σολομό Ψητά λαχανικά Σαλάτα με φασολάκια, αυγά και παξιμάδια